LEGO World Shows

LEGO World Show 1980 pagina.

Voordat er overal in de wereld LEGOLAND Parken waren, waar LEGO de onuitputtelijke mogelijkheden van haar speelgoedstenen kon laten zien, bedacht het bedrijf een andere manier om te laten zien wat je allemaal met LEGO kunt maken: De LEGO Road Show. De eerste LEGO Road Show vindt plaats in Dayton, Ohio in de Verenigde Staten in 1978. Later worden dit de LEGO World Shows. De eerste LEGO World Show is in Denemarken in 1981.

We hebben allerlei programma boekjes gekregen via Brickset (Huw Millington). Dit  boekje is ingescand door Rohan Beckett.

(Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten in een nieuw venster!)

 

 

 

 

   

 

Verder hebben we uit de Engelse editie's van het LEGO magazine Bricks 'n Pieces allerlei informatie gehaald. Hieronder alle informatie die we vonden:

De LEGO Safari Show duikt in 1990 op in Engeland. Het lijken twee afzonderlijke shows, de olifant is hetzelfde, de overige dieren zijn niet terug te zien in de brochure van de world show uit 1980. Leuk detail is dat de modellen die hieronder staan afgebeeld in het bezit zijn van LEGO Nederland BV. De modellen zijn bijna elk jaar te zien op LEGO World in Zwolle!

Bricks 'n Pieces Summer 1990: LEGO Safari Show (1990-1992)

1991