“Ik print het ontwerp dan uit. Een grote plaat met pixels,” vertelt Paul. “De laatste details doe ik handmatig. Soms moeten een paar pixels toch in een andere kleur om er meer diepte aan te geven. Er zijn veel meer kleuren tegenwoordig. Ik heb voor het schilderij twee tinten oranje en vier tinten bruin gebruikt. En een paar steentjes magenta in de lippenstift van Máxima. Er zitten veel 1x1 blokjes in. Van sommige kleuren heb je echter geen 1x1, dus moet je gaan puzzelen, wat wordt mooier: een blokje van 2x1 of een andere kleur?”
“In elk schilderij heb ik minstens 2200 onderdelen gebruikt. De achtergrond is bij Willem-Alexander donkergroen en bij Maxima bordeauxrood. De blokjes van de lijst zijn aan elkaar gelijmd en ik heb er een mdf-plaat met haakjes achter gemaakt zodat ze kunnen worden opgehangen. De schilderijen zijn te koop. Ik zou het wel leuk vinden als ze in het gemeentehuis komen te hangen. Ik moet nog wel uitrekenen hoeveel ik er voor wil vragen. Er zit zeker wel voor 250 euro LEGO-blokjes in. Hoeveel uren ik erin heb gestoken? Ik zou het echt niet kunnen zeggen. Ik ben een maand geleden begonnen. Heel veel.”
“Mijn specialiteit is Het Land van Ooit. Ik bouwde dat als kind al na en toen het park failliet ging ben ik het helemaal na gaan bouwen. Ik heb nu een oppervlakte van zo’n zes vierkante meter. Ik ga er mee naar evenementen zoals de LEGO Fanwelt in Keulen. In de feestweek in juni staat de hele collectie in de Junushoff tentoongesteld.”
Ter aankleding van Het Land van Ooit heeft Paul levensechte bomen van LEGO ontworpen. “Misschien ga ik die ook wel als kleine sculpturen verkopen. Ik heb er in ieder geval een project van gemaakt op LEGO Cuusoo. Als ik er genoeg stemmen binnenhaal wordt dit als set uitgevoerd.”