Er deden in Vlissingen zo'n 100 deelnemers in de leeftijdscategorie van 9 tot 15 jaar mee, verdeeld over 12 teams. De deelnemende teams hadden acht weken de tijd gehad om een robot te ontwerpen en een presentatie voor te bereiden. De robot moet ingezet worden bij het project "Nature's Fury".
Project
Tijdens dit project doen de leerlingen onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van natuurrampen, zoals aardbevingen, stormen en vloedgolven. De teams ontdekken wat er vanuit technisch oogpunt gedaan kan worden wanneer natuurrampen gebieden bereiken waar mensen wonen en werken.
Techniek
De HZ organiseerde de regiofinale om meer Zeeuwse basisschoolleerlingen en scholieren te interesseren voor techniek. Wereldwijd doen er zo'n tweehonderdduizend kinderen mee uit landen over de hele wereld. De teams werden door een jury beoordeeld op de presentatie van hun project. Hoe de robot gebouwd is en hoe deze geprogrammeerd is, speelde ook een rol. Verder werd gekeken hoe de opdracht wordt uitgevoerd door de robot en hoe het team samenwerkte.
Winnaar
De Champion's Award (prijs voor het
team dat over de diverse onderdelen het best gepresteerd heeft) werd
gewonnen door de Waterratten van Nehalennia in Middelburg. Dit team
gaat door naar de Beneluxfinale op 25 januari 2014 in de Jaarbeurs
Utrecht.
De overige prijzen zijn als volgt verdeeld:
Robot Design (ontwerp van de robot): Leolions, Binnen de Veste, Zierikzee,
Core Award (beste teambuilding): Magic Blocks, ABS, Middelburg,
Projectpresentatie (onderzoeksopdracht): Het Goese Lyceum 1, Pontes,
Robot Performance (prestaties van de robot): Waterratten, Nehalennia, Middelburg.