2015

Woensdag 21 t/m dinsdag 27 oktober 2015

Maak je keuze:

Algemene Informatie

 

In 2015 is de Jaarbeurs opnieuw het decor voor LEGO® World. Er rijden 22 afgeladen vrachtwagens met LEGO stenen, modellen en materialen naar Utrecht, waar we klaar zijn om de deuren te openen op woensdag 21 oktober 2015.

LEGO World 2015 zal open zijn van woensdag 21 - dinsdag 27 oktober. Alle 7 dagen zijn we open van 10-17 uur. Ticketprijs is €19,50 (incl. servicekosten).

LEGO World heeft al het beste op één plek verzameld. Er zullen oneindige mogelijkheden zijn om te bouwen, creëren, leren en spelen met ontelbare stenen en inspiratie uit het LEGO universum. Dit is ook de plek om alle LEGO mogelijkheden te ontdekken die uw kind niet elke dag te zien krijgt. En uw kind kan zich laten inspireren door meer dan 300 gebouwde LEGO modellen!

Kom naar LEGO World voor een onvergetelijke dag met veel bouwplezier tijdens de herfstvakantie - tot ziens in de Jaarbeurs Utrecht!

Kaartjes kopen: Tickets voor LEGO World kunnen rechtstreeks op deze website besteld worden. Ook kunnen de tickets gekocht worden via de Intertoys winkels. Tickets kunnen gekocht worden via deze website of bij een winkel van Intertoys. Een ticket kost €19,50 (incl. servicekosten). Tickets aan de deur kosten €25,00. Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang.

Voor vragen kunt u terecht op de site van Paylogic: customerservice.paylogic.com

Datum en plaats: LEGO World is van woensdag 21 t/m dinsdag 27 oktober in de Jaarbeurs te Utrecht.

Openingstijden: De openingstijden zijn van 10.00 uur ' s ochtends tot 17.00 uur ' s middags.

Doelgroep: LEGO World is leuk voor kinderen van 1,5 t/m 16 jaar, zowel voor jongens als voor meisjes.

Catering: Er is catering aanwezig op LEGO World. Hier kunt u eten en drinken kopen. Het is tevens toegestaan om eigen consumpties mee te nemen naar het evenement.

LEGO Verkoop: Bij de Intertoys winkel kunt u de nieuwste LEGO sets kopen. Daarnaast is het mogelijk leuke LEGO artikelen en losse stenen te kopen in de LEGO verkoop stands. De artikelen in de LEGO verkoop stands worden u aangeboden door de LEGO Groep.

Kindje kwijt op LEGO WORLD: Helaas kan het soms gebeuren dat u en uw kind elkaar kwijt raken tijdens LEGO World. Om ervoor te zorgen dat jullie elkaar snel weer vinden, delen we bij opening gratis polsbandjes uit voor uw kind waar u uw telefoonnummer op kunt schrijven.

Daarnaast zijn er op verschillende locaties op het event plekken ingericht waar we u en uw kind weer bij elkaar brengen. Deze punten worden aangegeven met "Kindje kwijt?". Op de bezoekersplattegrond kunt u zien waar deze punten zich bevinden. Ziet u zelf en kindje rondlopen dat de weg kwijt is? Brengt u het verdwaalde kindje dan naar één van deze punten, zodat we iedereen snel weer kunnen herenigen.

Door de drukte zijn jullie elkaar uit het oog verloren. Voorkom uren zoeken! Haal bij de infobalie in hal 2 en 3 een bandje, schrijf hier je telefoonnummer op en zo kunnen verdwaalde kinderen snel weer herenigd worden met hun ouders.

Gevonden voorwerpen: Alle gevonden voorwerpen worden door de Jaarbeurs verzameld. U kunt op de website van de Jaarbeurs zien welke voorwerpen er de afgelopen tijd gevonden zijn. Ga hiervoor naar iLost

 

Programma

Ontdek de onderwater wereld van LEGO City. Bij de LEGO City stand kunnen kinderen hun eigen onderzeeër bouwen. Goed voor de creativiteit van kinderen en daarnaast een grote uitdaging. De maker van de mooiste onderzeeër van de dag ontvangt een spetterende prijs.

LEGO Club. Is je  kind al lid van de LEGO Clud, een club voor LEGO fans van 4-10 jaar? Het lidmaatschap is helemaal gratis. Als lid ontvangt je kind 5x per jaar het LEGO Club Magazine thuis, vol met strips en spelletjes, bouwideetjes, wedstrijden, geheime voorproefjes en nog veel meer!

Tijdens LEGO World zal ook de LEGO Club vertegenwoordigd worden door een eigen stand. Meld je kind dus snel aan op de LEGO Club stand tijdens LEGO World of via LEGO.nl/club.

 

De nieuwe creatie van Dirk Denoyelle onthuld. Afgelopen woensdag werd de LEGO World wereldbol aan het grote publiek gepresenteerd door LEGO kunstenaar Dirk Denoyelle. Maar liefst 490 uur en meer dan 300.000 LEGO steentjes heeft zijn team nodig gehad voor het bouwen van deze bijzondere planeet. Vinden jullie het ook leuk om deze planeet komen te bewonderen?

 

LEGO Kunstenaar Dirk Denoyelle (beter bekend als de bouwer van het koningspaar in LEGO steentjes vorig jaar), heeft dit jaar weer hard gewerkt aan een nieuwe creatie. Deze zal worden onthuld tijdens LEGO World 2015.

Duizenden LEGO steentjes vallen naar beneden in onze ware LEGO douche. Kom naar LEGO World en ervaar samen met uw kind deze bijzondere ervaring. Dagen later zult u de steentjes nog terug vinden in huis, maar dat is het allemaal waard.

Dit jaar zijn er twee LEGO Duplo stands op LEGO World aanwezig. Wij vinden het belangrijk om ons aanbod ook te richten op de allerkleinsten. Lekker spelen tussen de DUPLO blokken, visjes vangen in de DUPLO visvijver of bezoek samen de populaire DUPLO theater voorstelling.

 

Eigen eten en drinken toegestaan. Op LEGO World is natuurlijk heel veel lekker te halen op de vele cateringpleinen. Maar het is ook toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen en te nuttigen op de picknickplaatsen of de cateringterrassen.

Al maanden zijn ook de LEGO Fans bezig met de voorbereidingen voor LEGO World. De prachtigste creaties worden uitgedacht en vervolgens gebouwd. Dit gebeurt met uiterste concentratie en veel enthousiasme! Kom naar de LEGO Fan zone en bekijk al dit moois.

 

Hebben jullie de meiden van LEGO Friends ook al voorbij zien komen? Laat jouw kind mee dansen tijdens een dansworkshop van de LEGO Friends meiden of kom naar de LEGO ijssalon, waar wordt gebouwd aan lekkere ijsjes en leuke prijzen worden uitgedeeld. Dit is slechts een greep uit ons aanbod voor meiden.

Bij een Kronkiwongi zitten geen instructies. De Kronkiwongi is bedoeld om mensen te helpen en de wereld een beetje mooier te maken. Kom naar LEGO World en laat uw kind iets moois bouwen!

 

LEGOLAND Prijsvraag. Win een reis naar LEGOLAND Billund in Denemarken! Kom naar de Ninjago stand in hal 1 en beantwoord de vraag. Na de laatste dag wordt het antwoord van de gelukkige winnaar uit de antwoord box getrokken.

 

 

Minifiguren ruilen. De minifiguren hebben zich al opgesteld om LEGO World te veroveren. Kom samen met jouw kind naar de minifiguren ruilbeurs en ruil hier de minifiguren die jullie zelf hebben meegenomen, om voor een ander exemplaar naar keuze.

 

 

LEGO World Ninja Training. Is jouw kind helemaal gek van LEGO Ninjago? Tijdens een korte training zal hen de basis Ninja vaardigheden worden aangeleerd. Deze training bevorderd de ontwikkeling van lichaam, geest en zelfvertrouwen van kinderen en staat garant voor veel trainingsplezier.

 

 

LEGO Speed Champions Formule-E car. Speciaal voor het 15-jarige jubileum van LEGO World is de LEGO Formule-E car uitgerukt. Deze enorme Formule-E car zal te vinden zijn in hal 2 op LEGO World. Kom samen poseren als echte formule 1 coureurs, dit levert onvergetelijke fotomomenten op! Komen jullie ook een kijkje nemen?

 

 

Star Wars Rebels Run tijdens LEGO World. Kinderen hebben energie voor 10! Vind je het fijn dat jouw kind even stoom kan afblazen tijdens een lange dag op LEGO World? Kom da naar de Star Wars Rebels Run van Disney XD, waar kinderen uitgedaagd worden om een echte Star Wars Rebel te worden!

 

 

 

Test het LEGO Technic parcours. Kinderen worden uitgedaagd om een heus Technic parcours te trotseren met op afstand bestuurbare LEGO Technic modellen. Laat jouw kind steentjes verplaatsen, rijden over de brug en de modellen inparkeren op de parkeerplaats. Goed voor het trainen van de fijne motoriek van jouw kind.

 

Vol spanning kijken wij uit naar de bouw van werelds grootste LEGO toren ter wereld. Voor de viering van de 15de editie van LEGO World, gaan we vanaf maandag 19 oktober aan de slag om het wereldrecord te verbreken. Voor elke meter die wordt gebouwd, doneert de LEGO Groep aan SOS Kinderdorpen. Kinderen van alle leeftijden kunnen langskomen om hun steentje bijdragen aan de bouw van deze enorme toren, alle hulp is welkom!

Het begin van de toren staat er ... Gisteren (19 oktober) zijn we begonnen met de bouw van de hoogste LEGO toren ter wereld. Graag willen we iedereen die zijn steentje al heeft bijgedragen hiervoor bedanken! Vind je het leuk om samen met je kind mee te bouwen? Dat kan. Op LEGO World bouwen we met zijn allen door totdat het wereldrecord bereikt is. Hoe hoog denk jij dat de toren zal worden?

 

De hoogste LEGO toren van de wereld staat in Utrecht! Het is gelukt! Vrijdagmiddag is het wereldrecord 'de hoogste LEGO toren van de wereld' verbroken op LEGO World. De toren heeft een hoogte bereikt van maar liefst 35,16 meter. Sinds maandag zijn alle kinderen uit Nederland volop bezig geweest om het record te verbreken. Meer dan 3.200 kinderen hebben hun steentje bijgedragen. Wij zijn enorm trots op het resultaat en willen iedereen bedanken voor zijn/haar inzet! Zonder hulp van jullie was het ons nooit gelukt om de toren in zo'n korte tijd op te bouwen. Vind je het leuk om de toren te komen bekijken? Dat kan. De toren zal tot dinsdag 27 oktober te bewonderen zijn op LEGO World.

 

 

 

Het is bijna zover! De afgelopen week zijn er 23 afgeladen vrachtwagens met daarin meer dan 14 ton aan LEGO steentjes, modellen en materialen aangekomen in de Jaarbeurs. Morgen (21 oktober) om 10.00 uur zullen wij onze deuren openen onder aanwezigheid van een spetterende parade. Iedereen is van harte welkom! Komen jullie ook een kijkje nemen?

 

 

 

1. In- en uitgang LEGO World

2. In- en uitgang LEGO World

3. Eten en drinken & Terras

4. LEGO Bouwwedstrijd

5. LEGO Mindstorms

6. Kindje Kwijt?

7. Eten -Drinken en Terras

8. LEGO Star Wars

9. Springkussen

10. Picknickplaats

11. LEGO Technic

12. LEGO Chima

13. Springkussen

14. LEGO Minecraft

15. LEGO Architecture

16. Springkussen

17. LEGO Muur

18. Eten - Drinken & terras

19. LEGO Museum

20. LEGO Fans

21. Springkussen

22. LEGO City

23. Springkussen

24. Eten - Drinken & Terras

25. LEGO Club

26. Minifiguren ruilen

27. Springkussen

28. LEGO Duplo

29. Intertoys winkel

30. Kindje Kwijt?

31. Bouw je eigen minifiguur

32. Bioscoop (op de 2e etage)

33. LEGO Speed Champions

34. LEGO World Mozaïek

35 Picknickplaats

36. SOS Kinderdorpen

37. LEGO Artikelen verkoop

38. LEGO Ninjago

39. Eten - Drinken & Terras

40. LEGO douche

41. Bouw de wereld

42. Springkussen

43. LEGO Friends

44. LEGO Estafette

45. Picknickplaats

46. LEGO Kunstenaar Dirk Denoyelle

47. Springkussen

48. Eten - Drinken & Terras

49. LEGO Bouwwedstrijd

50. LEGO Dimensions

51. Kindje Kwijt?

52. LEGOLAND

53 LEGO Duplo

54. LEGO House

55. LEGO Juniors

56. LEGO artikelen verkoop

57. Eten - Drinken & Terras

58. Springkussen

59. LEGO Toren Bouwen

60. LEGO Toren Record

Bezoekers

 

Entreebewijzen
 

 

Schapkaart Intertoys

Poster Intertoys
 
Polsbandje

Foto's

Bezoek aan LEGO World (openingsdag 21 oktober)

LEGO World 2015 onderdeel 1 t/m 10

LEGO World 2015 onderdeel 11 t/m 20

LEGO World 2015 onderdeel 21 t/m 30

LEGO World 2015 onderdeel 31 t/m 40

LEGO World 2015 onderdeel 41 t/m 50

LEGO World 2015 onderdeel 51 t/m 60

LEGO World 2015 Wereld Record Toren bouwen

Programmaboekje
 
Give-away-bag
 
Nieuwsberichten

Bezoek aan LEGO World (openingsdag 21 oktober) (23-10-2015)

LEGO World 2015 onderdeel 1 t/m 10 (23-10-2015)

LEGO World 2015 onderdeel 11 t/m 20 (23-10-2015)

LEGO World 2015 onderdeel 21 t/m 30 (23-10-2015)

LEGO World 2015 onderdeel 31 t/m 40 (23-10-2015)

LEGO World 2015 onderdeel 41 t/m 50 (23-10-2015)

LEGO World 2015 onderdeel 51 t/m 60 (23-10-2015)

LEGO World 2015 Wereld Record Toren bouwen (23-10-2015)

Programma LEGO World bekend! (13-10-2015)

Hoogste LEGO toren ter wereld in Utrecht? (30-09-2015)

LEGO World bestaat 15 jaar! (30-09-2015)

Nieuwe LEGO World website online (16-09-2015)

LEGO World 2015 van 21 t/m 27 oktober 2015 (08-07-2015)

Doe mee aan het NK LEGO Bouwen bij Intertoys (08-07-2015)