2013

Donderdag 17 t/m woensdag 23 oktober 2013

Maak je keuze:

Programma

LEGO World is het grootste LEGO spektakel ter wereld en zal dit jaar nog spectaculairder worden. In de herfstvakantie van 2013 zal de 13de editie van LEGO World plaatsvinden in de Jaarbeurs Utrecht. Een wereld met heel veel LEGO plezier, miljoenen LEGO steentjes, levensgrote LEGO bouwwerken, LEGO bouwwedstrijden, een bioscoop en leuke activiteiten. Elk jaar is het een groot succes en helemaal uitverkocht, wees er dus snel bij! 

Programma

LEGO
 World 2013 vindt plaats in de herfstvakantie van 17 t/m 23 oktober in de Jaarbeurs Utrecht.


Hieronder vind je al een voorproefje van de verschillende activiteiten waarvan je ook dit jaar weer kunt genieten op LEGO®   World. We zijn nog volop bezig om het deze editie nóg leuker en groter te maken. Houd de site dus zeker goed in de gaten!  

Het LEGO museum

Sinds 1932 zijn er al kinderen die met LEGO stenen spelen. In het LEGO museum kun je zien hoe het speelgoed van vroeger tot nu eruit ziet. Treinen, kastelen, geschiedenis... genoeg om je ogen uit te kijken.

Nickelodeon plein
Op LEGO World kleurt er een stukje oranje! Kom ook kijken en stap in de wereld van je favoriete Nickelodeon helden op: Het Nickelodeon plein.
 
Spongebob
Ben jij fan van SpongeBob en een echte schat zoeker? Kom dan aangespoelde SpongeBob stukken zoeken op SpongeBob Bikini Beach.
  
Turtles straat
Altijd al willen weten waar de Teenage Mutant Ninja Turtles vandaan komen?
Durf jij het aan? Betreed de Turtles Straat en zoek alle Turtels putdeksels!
 
Nickelodeon uitkijktoren
Wil je zien hoe LEGO World er vanaf boven uitziet? Klim dan op de 5 meter hoge uitkijktoren, en kijk met een verrekijker over heel LEGO World, zo zie je gelijk wat voor meer leuks er te doen is!
 
Nickelodeon podium
Ontmoet  je favoriete Nickelodeon helden: SpongeBob en Teenage Mutant Ninja Turtles . Leer de echte Teenage Mutant Ninja Turtles moves van Master spliter in de Ninja Workshop. En maak kans op Nickelodeon prijzen met het Super Nickelodeon Quizrad!

Star Wars Stormtroopbaan
Echte LEGO Star Wars fans opgelet. Dit jaar is er een enorm grote Star Wars tunnel, wel 4 meter hoog! Op de stormtroopbaan kun je de kloonoorlog uitvechten met je zelf gebouwde laserzwaard.

Ben je een ster in LEGO Star Wars bouwen? We dagen je uit om te zien hoe snel je dit kunt.

 LEGO DUPLO circus
Ook voor de allerkleinsten is er weer van alles te beleven op LEGO World. Je kunt kijken naar een echt LEGO DUPLO circus en je laten schminken als een dier. En voor de meiden is er een echte prinsessenhoek met een mooi springkasteel.
 

Augie Attractieverhuur op LEGO World!

Augie Attractieverhuur en LEGO World zijn partners. Wij zijn trots dat ook wij ons steentje mogen bijdragen aan dit spectaculaire evenement. Je vindt tussen de miljoenen LEGO blokjes enkele van onze bijzondere topattracties, waaronder het spiderweb met slide en een mooie kindertrein. Zo kunnen de kinderen zich uren vermaken met klimmen, glijden, springen en spelen. We zien je graag de komende herfstvakantie in de Jaarbeurs in Utrecht.

Winkelen bij Intertoys
Wil je na het zien van al die mooie LEGO bouwwerken en bouwwedstrijden graag weer nieuwe LEGO sets voor thuis? Natuurlijk kan dat. Bij de Intertoys winkel op LEGO World kun je alle LEGO sets kopen die je je maar kunt wensen.

SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen is een goed doel dat ervoor zorgt dat kinderen die geen papa of mama meer hebben weer in een liefdevolle familie kunnen opgroeien. Om dat te kunnen doen hebben ze steun nodig van families in Nederland. Op de stand van SOS Kinderdorpen kunnen jij en je ouders meer leren over SOS Kinderdorpen en kun je ook nog eens mooie prijzen winnen met een bouwwedstrijd en grabbelton. Kom je een kijkje nemen? 
 
Speedorz battles

In het voorjaar zijn er door het hele land voorrondes geweest van de Chima Speedorz battles.
De winnaars van deze battles mogen meedoen aan de super spannende Speedorz Masters op LEGO World en kunnen mooie prijzen winnen.
 

Word een echt Friends meisje
Dit jaar kun je letterlijk in de wereld van de Friends meiden stappen en meedoen aan een echte Friends dansworkshop. Ben jij een spontane meid die wel in is voor een uitdaging? Neem dan deel aan de catwalk en laat ons zien wat je kan.

Wil je liever lekker creatief bezig zijn? Kom dan een zeester of een mooi Friends bouwwerk maken.

LEGO bouwwedstrijd
Je komt natuurlijk naar LEGO World om lekker te bouwen, de LEGO bouwwedstrijd wordt dit jaar nog groter dan vorig jaar. Kortom nog meer bouwplezier!

NK LEGO bouwen
Dit jaar is er ook weer de strijd om de titel beste LEGO bouwer van Nederland, de voorrondes van het NK zijn gehouden bij Intertoys. De winnaars van de voorrondes mogen deelnemen aan het NK LEGO bouwen op LEGO World… en maken kans op een reis naar LEGOLAND® in Denemarken.
 

LEGO Club
Bij de
LEGO Club stand word je gratis lid van de LEGO Club. Wanneer je je hebt aangemeld ontvang je vijf keer per jaar (gratis) het LEGO Club Magazine. Ook ontvang je de LEGO Club nieuwsbrieven en blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen op LEGO gebied! 

De LEGO Film

Kom in de bioscoop kijken naar een voorproefje van de LEGO Film die uitkomt in 2014.

In deze originele 3D computeranimatie volgen we Emmet, een doorsnee, braaf LEGO figuurtje, dat door een misverstand wordt aangezien als de uitverkorene die de wereld zal redden.

Emmet gaat met een bont gezelschap op missie om een eind te maken aan het schrikbewind van de boosaardige tiran, President Business. Helaas is Emmet hopeloos en hilarisch slecht voorbereid op dit avontuur.
 
 

Flyer

Bezoekers

De LEGO Groep mag de vernieuwde versie van LEGO WORLD Nederland met recht een groot succes noemen! Van 17 t/m 23 oktobervond de 13de editie van LEGO WORLD voor het eerst plaats in de Jaarbeurshal in Utrecht. Na een feestelijke opening door de Burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen, mocht de LEGO Groep een record aantal van ruim 73.000 bezoekers verwelkomen tijdens het grootste LEGO spektakel ter wereld.

De meest populaire nieuwe LEGO activiteit was dit jaar zonder meer de LEGO douche. De LEGO fans konden met een poncho onder deze 'douche' gaan staan waar gedurende de week ruim 6 miljoen LEGO steentjes uit kwamen. Daarnaast waren vooral de oudere LEGO fans onder de indruk van het LEGO museum aangezien dit voor hen één grote trip down memorylane was. Met ruim 400m2 aan LEGO geschiedenis vond iedereen wel LEGO producten die herkenbaar waren uit hun jeugd. Uiteraard draaide het hele LEGO evenement uiteindelijk maar om één ding; bouwen met LEGO steentjes! Met ruim 12 ton aan LEGO steentjes was er genoeg materiaal en de LEGO Groep heeft dan ook waanzinnige creaties voorbij zien komen! Klik hier voor een sfeerimpressie van LEGO WORLD 2013.

LEGO WORLD 2014 vindt na deze succesvolle eerste editie in Utrecht ook volgend jaar weer plaats in de Jaarbeurshal. Voor iedereen die dit jaar LEGO WORLD heeft moeten missen, zorg dat je er volgend jaar bij bent met het hele gezin! De 2014 editie valt wederom in de herfstvakantie en zal plaatsvinden van 16 t/m 22 oktober.

Entreebewijzen

 

Schapkaart Intertoys

Spaarkaart Intertoys

Polsbandje

Foto's

Klik hier om de foto's van LEGO World 2013 te bekijken!

LEGO World is afgelopen (23-10-2013)

Programmaboekje
  

 

Give-away-bag
 
Nieuwsberichten

LEGO World is afgelopen (23-10-2013)

Foto's van LEGO World stromen binnen (20-10-2013)

Burgemeester Utrecht opent LEGO World (20-10-2013)

LEGO World is weer van start! (17-10-2013)

Familie die fan is van LEGO naar LEGO World. (17-10-2013)

LEGO World begint over 1 dag! (15-10-2013)

LEGO World 2013 komt er aan! (09-10-2013)

Op naar LEGO World 2013! (28-09-2013)

NK LEGO Bouwen van start (01-08-2013)

Eerste activiteiten LEGO World 2013 bekend (09-07-2013)

LEGO World heeft een nieuw logo (21-06-2013)

NK LEGO stenen bouwen gaat weer van start (28-05-2013)

LEGO World aangesloten bij 'Utrecht viert 2013' (18-04-2013)

Zwolle broedt op alternatief LEGO WORLD (11-12-2012)

LEGO WORLD vanaf 2013 in de Jaarbeurs in Utrecht! (05-12-2012)