2012

Woensdag 17 t/m dinsdag 23 oktober 2012

Maak je keuze:

Artiesten en programma

LEGO World 2012 (17-23 oktober 2012)


LEGO WORLD is het grootste LEGO® spektakel ter wereld en zal dit jaar voor de 12e keer plaats vinden. 7 grote hallen met heel veel LEGO plezier met miljoenen LEGO stenen, levensgrote LEGO bouwwerken, LEGO bouwwedstrijden, een bioscoop, spectaculaire attracties en spectaculaire optredens!

Artiesten op LEGO WORLD 2012

11.30 - 12.30 Hoofdact met LEGO Friends, Djumbo, Starz en Kevin Hellenbrand
12.30 - 13.00 Kinderen voor Kinderen (Let op!! alleen op zaterdag 20 oktober!!!)
13.30 - 14.00 Show met diverse artiesten
14.00 - 14.30 Zang en dans workshop
14.30 - 15.30 Hoofd act met LEGO Friends, Djumbo, Starz en Kevin Hellenbrand
15.30 - 16.00 Prijsuitreiking van diverse bouwwedstrijden
16.00 - 16.30 Zang en dans workshop

LEGO Friends

Dansen en muziek is natuurlijk iets wat alle meisjes leuk vinden. Ook Andrea van LEGO Friends is hier gek op. In het theater van Andrea krijg jij de kans om lekker te swingen tijdens een van de dansworkshops of geniet van optredens van spetterende artiesten!!


Djumbo
"Never Stop" is alweer de 20e single van meidengroep Djumbo. Na een druk zomerprogramma staan de meiden, Lindsy, Lotte en Samantha, iedere dag op LEGO WORLD. Djumbo is zeer vereerd om weer op het grote podium te mogen optreden van 17 tot en met 23 oktober a.s. in het theater van LEGO WORLD!
Komen jullie ook allemaal naar de show kijken? Na het optreden kunnen jullie ook nog met de meiden op de foto!

STARZ

1 van de meiden van STaRZ zat in de succesvolle meidengroep KUS.
Helaas stopte KUS vorig jaar, maar monique wilde nog steeds voor kinderen blijven zingen en optreden!
Samen met 'best Friends forever' Cheraly kooijmans startte ze met STARZ!

Hun eerste single was met niemand minder dan Coole piet Diego!!
In de tussentijd zijn ze druk geweest met het zoeken naar de juiste muziek en teksten schrijven!
Hun Nieuwe single heet best Friends forever!
En ze zijn dan ook helemaal klaar om te gekke optredens te geven op o.a. Legoworld!
Daar hebben we heel veel zin in, we hopen iedereen daar te zien!
Heel veel plezier! Liefs van de meiden van STARZ

Kevin Hellenbrand

Van 2003 tot eind 2010 wasKevin één van de leden van de populaire popgroep CH!PZ.
Er werden diverse nummer 1 hits behaald en ook gouden en platina platen konden niet uitblijven! Kevin’s hart was vanaf dat moment helemaal verkocht aan de showbizz.
Kevin heeft in de afgelopen jaren al heel wat gezien waardoor hij zich heeft kunnen ontwikkelentot een duizendpoot in de entertainmentwereld!

Nu is het tijd voor Kevin’s solocarrière, want Kevin is niet te stoppen, daarom is hij dit jaar iedere dag met 2 spectaculaire shows te zien op Legoworld.
Kevin vind het echt super cool en te gek dat hij weer, maar nu solo, op het podium van LegoWorld mag optreden van 17 t/m 23 oktober.
“Kom allemaal kijken naar één van mijn shows op Legoworld, en ga met me op de foto of scoor een handtekening :D tot snel!”


Kinderen voor Kinderen

De Nieuwe CD van Kinderen voor Kinderen 'Hallo Wereld' is ook de titelsong van de CD, klik hier voor de clip! Op deze website vind je ook een filmpje met een leuke dans op 'Hallo Wereld'.

Op zaterdag 20 oktober komt het koor van Kinderen voor Kinderen naar LEGO WORLD voor een spetterend optreden op het grote podium!! Kom je ook meezingen en mee dansen met 'Hallo Wereld'? Tot op LEGO WORLD!


Sharon Dee

Sharon Dee is pas 14 maar weet al vanaf jongs af aan dat muziek haar passie is.
Als jongste telg ontbreekt het haar niet aan aandacht en daar ze weet ze gretig gebruik van te maken.
Als baby al wist ze kenbaar te maken dat de muziek harder moest zodat ze mee kon deinen op de ritmes.

Op haar 8e verjaardag beklom Sharon voor het eerst het podium, ze had direct de smaak te pakken en is sindsdien eigenlijk niet meer van het podium afgeweest.
Zang en theater zijn dan ook onlosmakelijk verbonden met de talentvolle Sharon.

Na een eerste release in de single ‘De kijkdoos’ brak een periode vol twijfels aan; Sharon kreeg te maken met stemproblemen.
Na een periode van herstel en goede begeleiding in zanglessen kreeg Sharon de muzikale smaak weer te pakken en bracht ze in 2010 de singles ‘Samen voor altijd’ en ‘Por Favor’ uit. Beide singles leverden haar veel airplay en aandacht op.
2012 start Sharon Dee met met haar 1e single ‘Hier ben ik dan’ .
“ Geweldig dat ik mijn single kan promoten op LegoWorld.”

Dioni
De debuutsingle van Dioni Jurado is uit.
En uiteraard vind ik het heel stoer en leuk om hem op legoworld te komen zingen zodat jullie hem allemaal gaan kennen.;

Dioni is een veertienjarig multi-talent uit Amsterdam.
Dioni is bekend geworden door in veel grote musicals te spelen zoals,Kruistocht in Spijkerbroek, The Sound of Music en Dokter Dolittle.
Zijn grootste rol is die van Ciske in de musical Ciske de Rat van Joop van den Ende in 2009.
Daarnaast spreekt Dioni regelmatig stemmen in van Animatie-films o.a. Gibby uit iCarly en die van Fernando uit de film Rio.
Nu maakt Dioni de volgende stap met zijn debuutsingle. De track draagt de titel “Dit is mijn wereld.”
De act bij de track wordt verzorgd door Dioni’s vaste danseressen van Influence Zone.
“Dit is mijn wereld is een kids-hit van de bovenste plank hoop ik” .

Mano
Mano (15) heeft zijn bekendheid te danken aan zijn deelname aan het Junior Songfestival 2010. Met zijn single ‘Ga niet meer weg’ behaalde Mano een nummer 1 hit in de Kids Top 20.
Sindsdien heeft Mano niet stilgezeten en heeft hij inmiddels nog 2 nieuwe Kids Top 20 hits op zijn naam staan met weer een nieuwe single op komst!

Mano’s optreden’s, in het grote theater van LEGO WORLD zijn te zien in de shows op
donderdag 18 oktober, zaterdag 20 oktober en zondag 21 oktober. Na afloop kun je met Mano op de foto en deelt Mano graag een handtekening uit.
“Ik heb er super veel zin in, kom allemaal kijken!”

Programma & Activiteiten

Bosbrandweer auto’s bouwen
Maak kennis met LEGO Bosbrandweer in het bos. Niet alleen zie je hier de nieuwste LEGO brandweerset maar er zal een zelfs een echte bosbrandweerwagen staan. Kun jij deze auto nabouwen van LEGO stenen of ga je er liever op de foto als echte brandweerman? In het grote LEGO bos kan het allemaal.


LEGO goudzoeken
Rondom het LEGO Bospolitiebureau zal een wedstrijd schatgraven georganiseerd worden. Ben jij zo handig en slim om als eerste LEGO schat te vinden? Dan ben jij de winnaar! Maar pas op wand de boeven staan op de loer, en voor je het weet hebben ze de schat te pakken! Help jij de LEGO bospolitie om de boeven voor te zijn?!


Het blote voeten pad van Natuurmonumenten

Er is altijd iets te doen bij Natuurmonumenten. Vleermuis excursies, speurtochten lopen of gewoon lekker rennen en ravotten. Ook tijdens LEGO WORLD zal er bij Natuurmonumenten van alles te doen zijn. Doe mee aan de wedstrijd LEGO vogelhuisjes bouwen of neem een kijkje bij het blotevoetenpad. Wil jij meer weten over de natuur? Neem dan snel een kijkje bij de stand van Natuurmonumenten. Kinderen kunnen op de stand gratis lid worden van OERRR www.oer.nl


Technisch labyrint YouTech
Ook dit jaar is YouTech weer te vinden op LEGO WORLD. Verdwaal samen met YouTech in de wereld van LEGO en techniek en laat je verrassen! Je kunt bij YouTech deze editie letterlijk verdwalen, want we staan er met een heus Memory Labyrinth. Onthoud jij de meeste afbeeldingen die je bent tegengekomen op jouw route door het Labyrinth, dan maak je kans op leuke prijzen! Is het te druk in het Labyrinth of wil je even relaxen: In de YouTech tuin is een loungehoek en kunnen bezoekers volop gamen.


Hanzelijn ProRail & NS
ProRail heeft de afgelopen 6 jaar aan de Hanzelijn gebouwd, de nieuwe treinverbinding tussen Zwolle en Lelystad. NS zal op 9 december over de nieuwe spoorlijn gaan rijden. Op 6 december 2012 wordt de lijn officieel geopend. Over een lengte van 50 kilometer zijn nieuwe stations gebouwd in Dronten en Kampen. Tevens is er een tunnel onder het Drontermeer gemaakt en een lange opvallende brug tussen Hattem en Zwolle. Deze brug, de Hanzeboog, is nagebouwd van LEGO. Heb jij hem al bekeken?


LEGO Club
Kom naar de LEGO Club en wordt gratis lid van de LEGO Club en ontvang de LEGO Club nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen op LEGO gebied! Wanneer je je hebt aangemeld ontvang je vijf keer per jaar (gratis) het LEGO Club Magazine. Max helpt je bij het bouwen van de leukste bouwwerken. www.legoclub.nl

LEGO Fans
Er zijn verschillend LEGO clubs waarbij fans van LEGO zich aanmelden. In verschillende hallen laten ze graag hun meest bijzondere bouwwerken zien. Wist je dat je ook lid kunt worden van een van deze fantastische verenigingen? Informeer bij de stand van de LEGO Fans in hal 3.


Vliegtuig bouwen met Corendon
Hoeveel LEGO steentjes heb je nodig om een vliegtuig na te bouwen op ware grootte? Vast héél erg veel… Misschien eerst maar eens beginnen met een klein vliegtuigje. Dat kan. Ook dit jaar heeft Kids & Co een plekje tijdens LEGO WORLD. En ook dit jaar kun je met een papieren vliegtuig inchecken voor een spannende vlucht vol met prijzen. Bovendien kun je aan echte piloten en stewardessen vragen hoe het is om naar de zonnige stranden van Kids & Co te vliegen. En Loeloe & Tijger? Die zijn er natuurlijk ook!


LEGO spellen
Naast de bekende LEGO bouwsteentjes zijn er ook bordspellen van LEGO. Het bijzonder hiervan is dat elk spel drie keer plezier oplevert. Eerst heb je de plezier van het opbouwen van het spel, daarna speel je het spel met de standaard spelregels en vervolgens kan je het spel en de spelregels ombouwen om je eigen unieke spel te maken. Ook de LEGO bordspellen zullen dit jaar weer te zien en te spelen zijn tijdens LEGO WORLD. Samen met het hele gezin kan je lekker genieten van een ouderwets familiespel.



De groeten doen bij TV Oranje
Frans Bauer gebouwd van 23.000 LEGO stenen. Neem plaats naast Frans en ga met deze rasechte Nederlandse zanger op de foto. Ook is TV Oranje ter plekke aanwezig om tv-opnames te verzorgen en biedt de mogelijkheid om de groeten te doen voor de camera. Je zult jezelf de volgende dag al op tv terug zien! www.tvoranje.nl


GAMMA bouwwedstrijd
GAMMA is de nummer één in de doe-het-zelfmarkt in de Benelux. Net als vorig jaar zijn er diverse bouwwedstrijden georganiseerd bij grote GAMMA filialen door heel Nederland. De winnaars van deze wedstrijden zullen de strijd met elkaar aan gaan tijdens het NK LEGO stenen bouwen op zaterdag 20 oktober. De rest van de dagen kan er natuurlijk ook volop gebouwd worden bij de GAMMA in hal 3.


LEGO DUPLO dierentuin met Dierenpark Emmen
Ook de kleinste bezoekertjes van LEGO WORLD worden zeker niet vergeten. Bij de LEGO DUPLO dierentuin kunnen ze zich prima vermaken tussen alle dieren. In samenwerking met Dierenpark Emmen is er een fantastische DUPLO dierentuin gemaakt. Dieren, een treintje en een springkussen zorgen voor uren speelplezier voor de aller kleinste bezoekertjes van LEGO WORLD.

Kom van 17 december t/m 24 februari in Dierenpark Emmen en ontdek loslopende LEGO dieren.


Andrea’s theater met optredens
Dansen en muziek is natuurlijk iets wat alle meisjes leuk vinden. Ook Andrea van LEGO Friends is hier gek op. In het theater van Andrea krijg jij de kans om lekker te swingen tijdens een van de dansworkshops of geniet van optredens!


Draaimolen
Voor de kleine LEGO WORLD bezoekers is er een draaimolen. Nadat je mee gedaan hebt aan de dieren bouwwedstrijd en een treinritje hebt gemaakt, kun je rustig een rondje draaien voordat je weer verder gaat.


Star Wars
LEGO Star Wars is ieder jaar weer een belangrijk thema op LEGO WORLD. Ook dit jaar pakken we uit en is er van alles te doen. Op Legoworld loop je de kans om oog in oog te staan met Darth Vader of een stormtrooper. Maar wees niet bang, ze willen graag met iedereen op de foto.

Vorig jaar beschoot een TIE Fighter je met laserstralen en kon je plaatsnemen in een snowspeeder. Dit jaar kijk je weer je ogen uit, maar wat er komt blijft nog even geheim!!


LEGO video games van Warner Bros

Op de stand van Warner Bros. Interactive Entertainment kun je verder verschillende LEGO® videogames spelen, waaronder LEGO® Batman 2 DC Super Heroes en LEGO® Harry Potter jaren 1-4 en jaren 5-7. Je kan daarnaast een speciaal Superhelden parcours afleggen waarmee je je superheldendiploma kunt behalen. 3D straattekening LEGO SUPER HEROESAltijd al eens een kijkje willen nemen in de wereld van LEGO® In de Ban van de Ring? Kom dan tijdens LEGO WORLD naar de stand van Warner Bros. Interactive Entertainment. Kunstenaar Leon Keer zal bij deze stand een spectaculaire 3D grondtekening van LEGO® In de Ban van de Ring maken van 10 bij 10 meter. Maak een foto met jezelf bij dit kunstwerk en waan je in de wonderlijke wereld van LEGO® In de Ban van de Ring!

Skylander game van Activision
Skylanders Giants ™ is de opvolger van het in 2010 uitgebrachte, waanzinnig succesvolle Skylanders: Spyro’s Adventure. De nieuwe game is een samenvoeging van echte en virtuele werelden door middel van figuurtjes met een ‘brein’. Je kunt reizen door nieuwe gebieden van Skylands, ontmoet nieuwe vijanden, los leuke puzzels op, overwin verschillende gevaren en obstakels en verzamel veel beloningen en schatten.


Skylanders Giants ™ komt op 19 oktober uit, maar probeer de game nu al hier op LEGOWORLD. Bezoek de stand en ondek de magische wereld van Skylanders Giants ™: Ga op de foto met een Skylander, verzamel toffe goodies en speel de game.


Parc Café – cup cakes versieren
Koekjes, taarten en cup cakes, welk meisje houdt er niet van. In het Parkcafé uit Heartlake City kun je zelf aan de slag met cupcakes. Wie kan ze het mooist versieren? Een echte kok moet natuurlijk ook proeven wat er gebakken wordt. Lekker bakken en smullen? Kom kijken in het Parkcafé!

Pony rit
De meiden van LEGO Friends zijn dol op dieren, vooral op paarden en pony’s. Ze vinden het leuk om de dieren te verzorgen en te vertroetelen. Ben jij ook zo dol op dieren? Tijdens LEGO WORLD kun je in de LEGO Friends hal een rit maken op een pony. Op die lieve pony’s, daar wil jij toch ook een rondje op rijden?

Voor meer informatie over LEGO Friends op LEGO WORLD klik hier


Ninjago

Heb jij nog energie over na al dat bouwen, een rondje in de draaimolen en het treinritje? Kom dan naar de survivalbaan, ontwijk de obstakels en probeer de overkant te halen. Boven op de survival baan zit een grote aap en een giraf, probeer daar maar eens langsheen te komen!


Voertuig bouwwedstrijd
Tijdens LEGO WORLD zal een speciale LEGO voertuig ontwerpwedstrijd plaatsvinden waar jullie worden opgeroepen om ter plekke je allermooiste en meest creatieve voertuig van LEGO te maken. De mooiste inzendingen zullen in de LEGO bioscoopfilm verwerkt worden!!!

Attracties
Tijdens LEGO WORLD 2012 zullen net als voorgaande jaren allerlei spectaculaire attracties aanwezig zijn waar jij je lekker op uit kunt leven. Heb jij nog energie over aan het einde van de dag, maak dan nog maar een sprong op één van deze fantastische springkussens. Klik hier om alle attracties op LEGO WORLD 2012 te bekijken.

Haring Happen met Harrie de Haring

Omdat kinderen vaak de smaak van haring niet kennen en ouders denken dat hun kinderen geen haring lusten, wordt de Harrie Haring proefpromotietour ingezet. Gedurende hele herfstvakantie en in de weekenden in september gaat Harrie met een speciaal promotieteam op bakfietsen in attractieparken, dierentuinen, musea en evenementen haring laten proeven aan kids en hun ouders. Tussen 17 en 23 oktober zal Harrie Haring op zijn stoere bakfiets een bezoekje brengen aan LEGO WORLD en met kinderen samen een harinkje weghappen.

Mozaïek bouwen bij de Stentor

Gezamenlijk willen wij deze grote LEGO Stentor mozaïek gaan nabouwen. Kom je ons helpen? Het mozaïek wordt gebouwd in hal 4!

 

Flyer
 

Parkeerkaarten

Entreebewijzen

 

Schapkaart Gamma

Foto's

Klik hier om de foto's van LEGO World 2012 te bekijken!

LEGO WORLD 2012: Entree gebied (parkeerplaatsen en rondom de Ijsselhallen)

LEGO WORLD 2012: De IJsselhal [Hal 1] (Bos met LEGO City Bospolitie, Bosbrandweer, LEGO City Goudmijn, Natuurmonumenten)

LEGO WORLD 2012: De Meerhal [Hal 2] (LEGO CLUB, LEGO Shop)

LEGO WORLD 2012: De AAhal [Hal 3] (LEGO Spellen, Onderdelen, TV Oranje, Zwemmen in LEGO, GAMMA Bouwwedstrijd, Dierenpark Emmen)

LEGO WORLD 2012: De Diezehal [Hal 4] (LEGO Star Wars, LEGOLAND, LEGO GAMES, Andrea's Theater, Duplo trein)

LEGO WORLD 2012: De Hanzezaal [Hal 5] (LEGO Fans)

LEGO WORLD 2012: De Suyderseezaal [Hal 6] (Bioscoop)

LEGO WORLD 2012: De LEGO Friends hal [Hal 7] (LEGO Friends, LEGO Ninjago)

Programmaboekje
 

Give-away-bag
 
Nieuwsberichten

Alfred Doorn op LEGO WORLD (26-10-2012)

LEGO WORLD 2012: Entree gebied (parkeerplaatsen en rondom de Ijsselhallen)

LEGO WORLD 2012: De IJsselhal [Hal 1] (Bos met LEGO City Bospolitie, Bosbrandweer, LEGO City Goudmijn, Natuurmonumenten)

LEGO WORLD 2012: De Meerhal [Hal 2] (LEGO CLUB, LEGO Shop)

LEGO WORLD 2012: De AAhal [Hal 3] (LEGO Spellen, Onderdelen, TV Oranje, Zwemmen in LEGO, GAMMA Bouwwedstrijd, Dierenpark Emmen)

LEGO WORLD 2012: De Diezehal [Hal 4] (LEGO Star Wars, LEGOLAND, LEGO GAMES, Andrea's Theater, Duplo trein)

LEGO WORLD 2012: De Hanzezaal [Hal 5] (LEGO Fans)

LEGO WORLD 2012: De Suyderseezaal [Hal 6] (Bioscoop)

LEGO WORLD 2012: De LEGO Friends hal [Hal 7] (LEGO Friends, LEGO Ninjago)

Impressie van LEGO WORLD (21-10-2012)

LEGO Hanzelijn geopend door Erik de Zwart (21-10-2012)

LEGO WORLD in POW NEWS (21-10-2012)

Dag en nacht bezig met LEGO (15-10-2012)

Erik de Zwart opent LEGO Hanzelijn (15-10-2012)

Donald Duck mozaiek op LEGO WORLD (15-10-2012)

Kinderen voor kinderen op LEGO WORLD (15-10-2012)

LEGO WORLD krijgt extra hal voor LEGO Friends (15-10-2012)

LEGO Hotel in Zwolle (11-10-2012)

NK LEGO Bouwen in Zwolle (11-10-2012)

Gratis LEGO bij GAMMA (09-10-2012)

Twee euro korting op LEGO WORLD via GAMMA (09-10-2012)

Nieuwe website voor LEGO WORLD (09-10-2012)

Pony rijden op LEGO WORLD (09-10-2012)

Telegraaf LEGO WORLD bijlage (09-10-2012)

Leon Keer maakt grote tekening van LEGO Lord of the Rings (09-10-2012)

Plattegrond van LEGO WORLD (06-10-2012)

De groeten doen vanaf LEGO WORLD? (06-10-2012)

Skylanders Giants op LEGO WORLD (06-10-2012)

Kom zingen in Andrea's Therater op LEGO WORLD (06-10-2012)

LEGO City Mijnbouw op LEGO WORLD (26-09-2012)

Durf jij te bouwen met de LEGO Monster Fighters? (26-09-2012)

Kom vogelhuisjes bouwen voor Natuurmonumenten op LEGO WORLD! (20-09-2012)

LEGO Games op LEGO WORLD (13-09-2012)

LEGO bos in Zwolle (13-09-2012)

Attracties Brom op LEGO WORLD (11-09-2012)

Schrijf je in voor het NK LEGO stenen bouwen (11-09-2012)

You Tech labyrinth op LEGO WORLD (11-09-2012)

Haring Happen op LEGO WORLD (11-09-2012)

Kom met de trein naar LEGO WORLD (11-09-2012)

LEGO WORLD 2012 folder online (06-09-2012)

Meiden LEGO op LEGO World in Zwolle (23-08-2012)

Voorbereidingen LEGO World al in volle gang (23-08-2012)

Nieuw bos op LEGO World in Zwolle (23-08-2012)

LEGO World in 2012 ook voor meisjes! (06-05-2012)

Kaarten LEGO World nu verkrijgbaar (11-04-2012)

Uitleg LEGOWORLD over oude website (06-03-2012)

LEGO WORLD Organisator directeur MECC (03-03-2012)

Website LEGOWORLD aangepast (03-03-2012)