2011

Woensdag 19 t/m woensdag 26 oktober 2011

Maak je keuze:

Programma en Activiteiten

LEGO World 2011 (19-26 oktober 2010)

LEGO World is een jaarlijks terugkerend evenement, dat plaats vindt in de IJsselhallen in Zwolle. Het is een uniek evenement in de wereld. Nergens ter wereld vind je zo veel Lego speelgoed op één plaats tijdens een beurs. Er zijn optredens, tentoonstellingen van Lego verzamelaars, veel Lego modellen, springkussens en allerlei presentaties van nieuwe Lego sets. LEGO WORLD is het grootste LEGO spektakel ter wereld en zal dit jaar voor de 11de keer plaatsvinden. Van woensdag 19 t/m woensdag 26 oktober 2011 kun je in de IJsselhallen Zwolle wederom genieten van 6 grote hallen met heel veel LEGO plezier met miljoenen LEGO steentjes, levensgrote LEGO bouwwerken , een bioscoop, spectaculaire attracties en bekende artiesten!

LEGO WORLD wordt bezocht door ruim 70.000 bezoekers en is ieder jaar uitverkocht! Houd deze website in de gaten voor alle informatie over LEGO WORLD 2011!


Een overzicht van de activiteiten tijdens deze editie:

Bouwwedstrijden en finale “BESTE LEGO BOUWER 2011” 
Tijdens LEGO WORLD kun je overal met LEGO bouwen. Is bij jouw thuis, als je met LEGO speelt, je LEGO wel eens op? Tijdens LEGO WORLD raakt de LEGO nooit op. Je kunt 8 dagen bouwen en nog steeds blijven er LEGO stenen over. Meer dan 10 miljoen LEGO stenen in allerlei soorten en maten bezorgen jouw het grootste bouwplezier. Misschien heb je wel zin om mee te doen met één van de vele bouwwedstrijden? Je kunt er ook nog vette prijzen mee winnen. Maar dat hoeft niet, je mag ook gewoon lekker zelf bouwen met je vrienden, vriendinnen, vader, moeder, opa of oma, want LEGO is voor iedereen!
De LEGO bouwwedstrijden worden mede mogelijk gemaakt door: GAMMA (LEGO GAMMA bouwwedstrijden).
Wil je nog meedoen aan “BESTE LEGO BOUWER 2011” doe dan mee aan de voorrondes bij de GAMMA. Kijk voor data op de evenementenkalender op www.LEGOWORLD.nl.


EIGEN BOUWWERKEN
LEGO club De Bouwsteen is met honderden leden actief tijdens LEGO WORLD. Ze laten jullie graag hun meest bijzondere privé bouwwerken zien. Wist je dat je ook lid kunt worden van deze fantastische vereniging. We zijn er trots op dat de vele leden van De Bouwsteen het evenement LEGO WORLD mede mogelijk maken.
http://www.debouwsteen.eu/

Rijksmuseum, gemaakt door DE BOUWSTEEN van honderdduizenden LEGO stenen.


Techniek & Duurzaamheid 
Op het techniek- en duurzaamheidsplein maak je kennis met de ongekende mogelijkheden van LEGO Technic en LEGO MINDSTORMS®. Laat je verbazen en verrassen door de geweldige voorbeeld bouwwerken en test ook je eigen creativiteit.
Ook YouTech pakt groot uit op LEGO WORLD en laat zien hoe superleuk techniek kan zijn. Ga op de foto met de YouTech robot, speel de YouTech games met leuke prijzen!
YouTech heeft een site over de wereld van techniek; gemaakt voor en door jongeren: http://www.youtech.nl/.

Geef je via deze site tevens op voor het GRATIS YouTech Magazine: een blad vol interessante ontdekkingen, interviews met BN’ers en een eigen strip.En misschien is een technisch opleiding later iets voor jou?

LEGO TECHNIC is een spannende, uitdagende bouwervaring waarmee je levensechte, authentieke modellen met enorm veel werkende functies kan maken.

Kijk maar eens naar het volgende filmpje. Kun jij dat ook maken? Kom naar LEGO WORLD en praat met de LEGO TECHNIC bouwers. Je kunt er spelenderwijs van leren. 
LEGO MINDSTORMS heeft een eigen besturingsmodule waarmee je je zelfgebouwde creaties kunt laten reageren op tast, licht, rotatie en temperatuur. Door middel van software kan je eigen creatie worden geprogrammeerd met een computer. Klinkt misschien wel wat ingewikkeld maar op LEGO WORLD laten we je de mogelijkheden gewoon zien.


Gezond & Fit bewegingsplein 
Wil je je lekker uitleven op het bewegingsplein? In samenwerking met Zilveren Kruis Achmea besteed LEGO graag aandacht aan gezond en sportief leven. Doorloop het survival parcours of toon je kunsten op een trampoline of een van de andere activiteiten en laat zien hoe fit JIJ bent!
http://www.zilverenkruis.nl/
http://www.lekkerfitopschool.nl/ 


Schatzoeken met ANWB Explorers
ANWB Explorers is voor de jongste ANWB leden. Bij ANWB Explorers hebben de kinderen het voor het zeggen. Op LEGO WORLD 2011 zal de ANWB Explorer bus aanwezig zijn en de bezoekers kennis laten maken met deze nieuwe groep. Ga samen met ANWB Explorers op zoek naar het avontuur in de ‘Treasure Hunt’ op LEGO WORLD 2011.

Word lid van ANWB Explorers en maak kan op een trip in de Explorer-bus. Je krijgt in elk geval een Explorer-welkomspakket met een Explorer-paspoort, een Explorertattoo en een echte ANWB-pas. Meld je aan op: http://www.anwbexplorers.nl/


LEGO City
Niet alleen maar uitgebreide themaopstellingen van Politiebureau * Haven * Brandweer * Treinbanen, maar ook:


RUIMTEVAART - Help Andre Kuipers mee de ruimte in!
Eind november 2011 zal de beroemde Nederlandse astronaut Andre Kuipers opnieuw de ruimte ingaan met een Soyuz racket naar het ruimtestation ISS.
In het LEGO City Space thema zul je helemaal opgaan in ruimtevaart beleving met een echt model van de ISS, een Ariane 5 raket model, satellieten en ruimtepakken.

Meer informatie is te vinden op de website http://www.space-expo.nl/. Je krijgt de gelegenheid om met z’n allen speciaal voor Andre Kuipers een raket van LEGO na te bouwen.
Bouw mee aan de Space Shuttle of ontwerp je eigen raket en help Andre Kuipers mee de ruimte in!
Astronaut zijn iets voor jouw? Test jezelf in een echte astronautentrainer. 


LEGO Star Wars™
Zodra je het LEGO Star Wars thema binnenloopt waan je je in de ruimte. Een duistere omgeving met rook, laserstralen, sterren en planeten. Met uitzicht op de aarde kom je alle bekende Star Wars figuren tegen op ware grootte. Ga op de foto met de echte troopers en neem plaats in de Snowspeeder™ en de TIE-Interceptor™ die maarliefst 9 meter lang is. Kom naar de LEGO Star Wars hal en bouw mee aan de LEGO R2D2™ en test je snelheid in cloontjes bouwen.


LEGO Ninjago
Je komt het LEGO NINJAGO thema binnen via een oosterse poort in een prachtige tuin waar de Ninja’s en Samoerai zich het meest thuis voelen. Het LEGO NINJAGO thema is aangekleed in Oosterse stijl met priëlen, grote planten en vijver met vissen.

Op het LEGO NINJAGO plein kom je oog in oog te staan met een heuse Spinjitzu meester. Dit plein laat je de geheimen van NINJAGO zien. Speel het spel van je leven met de LEGO Spinners, overwin en word een stoere NINJA tijdens LEGO WORLD.

Als je ook nog de vaardigheidsbaan hebt doorlopen dan kun je zelfs een heus NINJAGO-MASTER Certificaat verdienen. Gemaskerde NINJAGO’s feliciteren je met het behalen van dit diploma.


LEGO VIDEO GAMES
Op LEGO WORLD 2011 zal er een groot videogameplein zijn waar je de nieuwste spellen kunt spelen.


LEGO NINJAGO Game
De Videogame biedt spelers de kans meester te worden in Spinjitzu, een vechtkunstvorm waarin personages draaien en tornado's worden om hun vijanden te verslaan, om zo de harmonie te herstellen in de wereld. Spelers kunnen zowel de 'goede' als de 'slechterik' spelen in de singleplayermodus, hun vaardigheden testen in verschillende Battle Mode-uitdagingen of met familie en vrienden in een spannende multiplayer-gevechten spelen.


LEGO HARRY POTTER Game
In 'Lego Harry Potter: Years 1 - 4' komen de gebeurtenissen uit de eerste vier boeken voorbij. Je mag als Hermelijn, Ron en natuurlijk Harry lessen op Zwijnstein bijwonen, toverspreuken uitspreken, op bezemstelen vliegen en punten...


LEGO WORLD OOK VOOR OUDERS…
Je ouders kunnen tijdens LEGO WORLD op adem komen in de een relaxte lounge gecreëerd door ZIGGO. Met een keur aan tijdschriften en ZIGGO On-Demand komen zij tot rust en kun jij lekker je gang gaan.
Maak hier tevens kans op een gratis Interactieve HD Recorder met ZIGGO abonnement.
http://www.ziggo.nl/

Wil je graag op de foto met een Harry Potter en een Hagrid dan biedt ZIGGO webprint hiervoor de mogelijkheid. http://ziggo.webprint.nl/


LEGO DUPLO®
Ook de kleinste bezoekertjes van LEGO WORLD zeker niet vergeten. Bij het LEGO DUPLO® paviljoen kunnen je je uitleven in een grote bak met DUPLO, het lijkt wel een zwembad zo groot! Voor de meisjes is uiteraard Belville weer aanwezig, maak je eigen huis, prinsessentoren of manege. Als je het bouwen zat bent kun je je helemaal laten gaan op het springkussen.


LEGO Games
Wanneer je even iets anders wilt dan met LEGO bouwen kun je de LEGO bordspellen uitproberen. Bouw, speel en verander zoveel je wilt met deze unieke serie spellen. Jaag op verborgen schatten in de woenstijn pyramides van het Ramses Return spel, daag je vrienden en familieleden uit in LEGO Champion of word heerser over de wereld van het nieuwe avonturenspel HEROICA™. De LEGO bordspellen van LEGO Games bieden alle uitdagingen en afwisselingen die je kunt bedenken.


LEGO Creator
In LEGO Creator vind je ongelooflijk gedetailleerde, unieke modellen. 3 in 1 bouwwerken geven ruimte aan pure creativiteit. Verzin het en bouw het!

Nationaal Luchtvaart Themapark AVIODROME in Lelystad stelt een van haar Starfighters tentoon en laat u kennismaken met een luchtvaartavontuur voor de hele familie!
Bouw de kijkt kun je hem nabouwen van LEGO! Uiteraard kun je ook met de collectie op de foto. 

http://www.aviodrome.nl/


Bouw ook je eigen LEGO vliegtuig en plaats deze op het LEGO vliegveld. Je kunt hier ook nog kans maken op een fantastische complete verzorgde reis naar het buitenland met Corendon (http://www.corendon.nl/).


Disney Cars™
De orginele ‘Cars’ film wordt tot leven gewekt met deze fantastische modellen van LEGO® brand Cars™. Ontmoet bliksem, McQueen, Takel en alle andere bekende figuren in Flo’s V8 Café en ge op avontuur met Mac.


Pirates of the Caribbean ™ 
Vaar over de zeven zeëen met kapitein Jack Sparrow en alle andere figuren uit de Pirates of the Caribbean films. Ga op zeemeerminnenjacht in Whitecap Bay, ontsnap aan de kanibalen, doe mee aan het gevecht om de Queen Anne’s Revenge en nog veel meer!
Hijs de zeilen! Licht het anker!


LEGO Kingdoms
LEGO WORLD ontvangt je in de in de wereld van ridders, edelmannen, schone jonkvrouwen en kastelen. LEGO Kingdoms spelt zich af in de middeleeuwen.

Het met schatten gevulde rijtuig van de koning rijdt snel door het bos ? maar de Drakenridders liggen op de loer.
Lukt het de dappere ridder om de koets in veiligheid te brengen of moet de koning zijn gouden zwaard trekken om zijn schat te verdedigen?


LEGO Racers
De teams deinzen nergens voor terug in de etappes van de World Racers wedstrijd! In de woestijn, de jungle, het poolgebied of zelfs op het water met razendsnelle speedboten. Overal nemen de Racers enorme risico’s om het andere team vóór te blijven. ‘
Ben jij snel genoeg om een etappe in de race te kunnen winnen.

Win tijdens LEGO WORLD een spectaculaire speedboottocht met een echte RIP (Rigid Inflatable Boat) met piloot bij All Sports Resort Maurik voor twee personen.
http://www.allsportsresortmaurik.nl/


Op LEGO WORLD 2011 kun je zelf racen in de nieuwste skelters van BERG Toys.
BERG Toys staat ook dit jaar op LEGO WORLD. Kom ons bezoeken op het racing-paviljoen! Hier kan je op een speciale skelterbaan, hard racen én door de bochten scheuren op echte BERG Skelters. Mocht je moe worden van al dat racen dan kan je ook je eigen LEGO skelter bouwen. De mooist gebouwde LEGO skelter wint ook nog eens een heuse BERG Skelter. Wij zijn benieuwd naar jullie mooie bouwkunsten. Naast het racen en het bouwen, staan er ook nog genoeg trampolines om lekker op te springen. Dus kom naar LEGO WORLD en leef je lekker uit. 
Win één van de geweldige BERG Skelters door bij het Racers thema een nieuw type BERG skelter te maken.
Mogelijk gemaakt door BERG Toys (http://www.bergtoys.nl/).


Ook te zien op LEGO WORLD:
· LEGO Racers
· LEGO Minifigures
· LEGO Pharaoh’s Quest
· LEGO DUPLO Winnie the Pooh™
· LEGO Alien Conquest
· LEGO Hero Factory
· LEGO Bricks & More
· LEGO Atlantis
· LEGO Toy Story™
· LEGO Power Miners


LEGO Club
Kom naar de LEGO Club stand en help meebouwen aan een levensgroot LEGO mozaïek. 
Wordt nu gratis lid van de LEGO Club en ontvang de LEGO Club nieuwsbrief, zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen op LEGO gebied! Bekijk op de website foto’s van de coolste bouwwerken, zet je eigen foto’s online en deel deze met andere LEGO clubleden. Wanneer je je hebt aangemeld ontvang je vijf keer per jaar (gratis) het LEGO Club Magazine. Max helpt je bij het bouwen van de leukste bouwwerken.
http://www.legoclub.nl/


Ik hou van Holland plein
Een gezellig Holland- en Oranjeplein met LEGO molen, koeien, tulpen, huisjes, en zelfs Sinterklaas zal op dit plein aanwezig zijn.
Frans Bauer hebben wij vereeuwigd in 23.000 LEGO stenen. Neem plaats naast Frans en ga met deze rasechte Nederlandse zanger op de foto.
TV Oranje is ter plekke aanwezig om tv-opnames te verzorgen en biedt de mogelijkheid om de groeten te doen voor de camera. Je zult jezelf de volgende dag al op tv terug zien!
http://www.tvoranje.nl/


LEGOLAND®
Vond je LEGO WORLD het einde dan is er ook nog een compleet LEGO park in Denemarken. Kom naar de stand en vraag naar de speciale acties.

In het familiepark LEGOLAND in BILLUND stap je in een wereld, gebouwd uit meer dan 50 miljoen kleurrijke LEGO stenen, met bijna 50 verschillende attracties en shows. Bezoek ook het nieuwe vakantiepark Lalandia met maar liefst 40.000 m2 aan indooractiviteiten zoals bowlingbanen, restaurants, speelgoedparadijs Monky Tonky Land en het grootste overdekte waterpretpark van scandinavië met enome zwembaden, waterglijbanen, auna’s en jacuzzi’s.


ARTIESTENPROGRAMMA
Op drie verschillende podia zullen dit jaar zullen coole shows worden gegeven en gave artiesten optreden met o.a.:
· Sjon & Sjeffrie
· Bart & Bertus (Holland’s got Tallent)
· LEGO Holland Quiz
· Etc.


BIOSCOOP
Ook het bioscoopprogramma is inbegrepen bij een dagje uit naar LEGO WORLD. De volgende films kunt u dagelijks zien: 
· Ninjago, The Movie
· Disney CARS 
· LEGO Hero Factory


ATTRACTIES & ENTERTAINMENT

Op LEGO WORLD vind je o.a.:
- een skelterbaan
- een carrousel
- trampolines en luchtkussens
- klimbomen
- survivalbaan
- mini-auto’s

Mede mogelijk gemaakt door Axitraxi (http://www.axitraxi.nl/). 


JE VOELT JE THUIS OP LEGO WORLD 

LEGO WORLD 2011 heeft veel aandacht besteed aan sfeer en aankleding. Mede dankzij de tuindecoratie van Hillhout zal het evenement een bijzondere beleving waarmaken. Hillhout schuttingen, plantenbakken, bruggetjes, priëelen, picknickbanken en terrasoverkappingen geven een extra dimensie aan het evenement.

http://www.hillhout.nl/
http://www.intratuin.nl/


LEGO WORLD OP TV

Disney XD & Disney Channel
Disney XD, jouw nummer 1 kidszender, kan natuurlijk niet ontbreken op LEGO WORLD! De beste series, de leukste karakters, veel muziek, games en natuurlijk heel veel humor. Dat is Disney XD! En dus vind jij ons terug op LEGO WORLD. Met natuurlijk Phineas and Ferb, maar ook je favoriete Disney films zoals Pirates of the Caribbean en Cars 2. Wist je trouwens dat er een speciale LEGO game is met alle avonturen van Jack Sparrow?
Net als afgelopen jaren is Disney XD aanwezig en kun je bij ons van alles meemaken. Vergeet je niet langs te komen? Disney XD: TV. ONLINE. OVERAL. Meer informatie vind je op http://www.disneyxd.nl/.


INTERTOYS
De organisatie Intertoys is, met 264 vestigingen, de grootste keten van speelgoedwinkels in Nederland. Je kunt er LEGO kopen maar ook entreekaarten voor LEGO WORLD 2011.
Tijdens LEGO WORLD is er een grote LEGO Shop aanwezig waar alle LEGO sets te verkrijgen zijn tegen een interessante korting. Dus kom naar LEGO WORLD, kijk en doe je voordeel.


Flyer
 
Parkeerkaarten

Entreebewijzen

Schapkaart Intertoys

Foto's

Klik hier om de foto's van LEGO World 2011 te bekijken!

LEGO Kingdoms

LEGO Ninjago

LEGO Jungle Avontuur

Sjon en Sjeffrie

Intertoys

LEGOLAND

LEGO Objecten IJsselhal

Vespo

LEGO Club

Ik hou van Hollandplein

LEGO Bioscoop

LEGO Games

LEGO Video Games

Ziggo Lounge

Gamma Bouwwedstrijden

LEGO Quiz

LEGO Duplo/Belville

De Bouwsteen

Designers

STARWARS

LEGO City Ruimtevaart

LEGO World Record

Techniek en Duurzaamheid

Programmaboekje
 
Krantenartikelen
 
Give-away-bag
 
Nieuwsberichten

LEGO World zat in de week van Filemon (30-01-2012)

Verslag van bezoek LEGO World door Julian Schroot (25-10-2011)

Kaartjes LEGO World aan de kassa te koop! (23-10-2011)

Jeroen van den Benken LEGO Bouwmeester 2011 (22-10-2011)

LEGO Wereld Record gehaald op LEGO WORLD (21-10-2011)

LEGO World 2011 is van start! (19-10-2011)

LEGO Record Poging LEGO World (12-10-2011)

LEGO World langs de snelweg (11-10-2011)

Grote opkomst LEGO intocht (10-10-2011)

Telegraaf komt met LEGO editie (10-10-2011)

LEGO voor LEGO WORLD wordt ingevlogen! (29-09-2011)

Record poging LEGO world (26-09-2011)

Doe mee aan de LEGO bouwwedstrijden LEGO World (22-09-2011)

LEGO Games op LEGO World (22-09-2011)

LEGO Star Wars op LEGO World (22-09-2011)

LEGO World folder online (18-09-2011)

Voordelig met de trein naar LEGO World (14-09-2011)

The Africa Challenge (14-09-2011)

Krijg € 2,50 korting op LEGO World kaarten (05-09-2011)

LEGO WORLD op Twitter! (13-08-2011)

Nieuwe website voor LEGOWORLD (06-06-2011)